تحولات منطقه

۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷
کد خبر: ۹۳۷۱۷۷

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تأکید بر ثبت تمام فرایند نهال‌کاری در سامانه «ساتک» اظهار کرد: حدود ۳۰۹ نهالستان از سوی بخش خصوصی ایجاد شده و طبق اهدافی که در سازمان دنبال می‌شود در حال حاضر ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰هزار اصله نهال تولید شده است.

ایجاد ۳۰۹ نهالستان از سوی بخش خصوصی در کشور
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

عباسعلی نوبخت در پنجاهمین نشست طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال که صبح امروز در سازمان منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: کاشت یک میلیارد اصله نهال درواقع چتر سبز مهربانی است که در تمام نقاط کشور ایجاد می‌شود و در تمام کشور برای انجام این کار رفاقت ایجاد شد. تمام اقداماتی که برای کاشت نهال انجام می‌شود، باید در سامانه‌ «ساتک» ثبت شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید براینکه هدف از کاشت یک میلیارد اصله نهال داشتن ایرانی سرسبز با مشارکت مردم است، تاکید کرد: در میزان اهمیت فرایند تولید و کاشت نهال، ۳۰ درصد موضوع تولید و کاشت و ۷۰ درصد مسئله نگهداشت اهمیت دارد.

وی افزود: در برخی استان‌ها گودبرداری برای کاشت نهال انجام شده است اما در نهایت به دلیل اینکه شرایط آب و هوایی باید برای کاشت مناسب باشد، با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت ممکن است زمان آغاز کاشت نهال در هر منطقه‌، متفاوت باشد.

به گفته نوبخت کاشت نهال‌ها باید با نظرات کارشناسی صورت گیرد چراکه اگر در کاشت گونه‌های مناسب برای هر نقطه اشتباه کنیم، هزینه‌ها افزایش می‌یابد و باید سال آینده آن‌ها را واکاوی کنیم. این نهال‌ها فرزندان ما هستند که با زحمت بسیار زیاد و بدون اعتبار تولید شده‌اند و باید از آن‌ها مراقبت کنیم تا آسیبی به محیط زیست و طبیعت وارد نشود.

وی در حاشیه این نشست با تأکید بر اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال روز شنبه (۱۱ آذرماه) مصادف با شهادت میرزا کوچک خان جنگلی آغاز می‌شود، اظهار کرد: علت انتخاب این تاریخ برای آغاز نهالکاری این است که ما باید منتظر خزان برخی نهال‌ها می‌ماندیم تا دو هفته از خزان آن‌ها بگذرد سپس انتقالشان دهیم و باتوجه به اینکه برخی نقاط کشور گرم و برخی نقاط دیگر سرد هستند، در استان‌هایی همچون کردستان، همدان و ... که شرایط کاشت نهال مناسب بوده از قبل، این فرایند آغاز شده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: طی سفرهایی که به استان‌ها داشتیم خودمان نیز عملیات نهال‌کاری را انجام دادیم. در استان‌هایی که همچون مناطق جنوب کشور گرمسیر بودند، جنگلکاری حرا را به پایان رساندیم.

وی ادامه داد: طی مشورت‌های کارشناسانه تصمیم گرفته شد که ۱۱ آذر به دلیل بارندگی‌های مناسبی که پیش‌بینی شده برای آغاز طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال انتخاب شود. در این راستا با وزارت آموزش و پرورش تفاهماتی انجام شد که از ظرفیت‌های آموزش و پرورش و ظرفیت هلال احمر استفاده کنیم.

نوبخت با تأکید بر اینکه کاشت این میزان نهال بی‌سابقه بوده است، اظهار کرد: معاون آموزش و پرورش پیشنهاد داد که یک روز به عنوان حضور در مدرسه بدون کتاب مشخص شود تا دانش‌آموزان طی آن روز در مکان‌های مشخص شده به نهالکاری بپردازند. محیط مشخص شده برای نهالکاری در تهران پارک خرگوش‌دره است که از امکانات مناسبی برای ارائه خدمات به مردم برخوردار است و عرصه قابل کاشت مسطحی دارد.

وی افزود: این روز به معنای آغاز طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال است و ممکن است که حتی در تمام استان‌ها نیز رخ ندهد. برنامه اصلی ما برای روز دررختکاری است که در تمام استان‌ها کاشت نهال صورت گیرد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در برخی استان‌ها و روستاها حتی زنان نیز در زمینه تولید نهال فعالیت داشتند و می‌توان ادعا کرد که تمام روستا را به نهالستان تبدیل کرده‌اند. در این زمینه ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها برنامه و گونه‌های مناسب را مردم ارائه داده‌اند. افراد به دلیل علاقه‌ای که به این کار داشتند در این زمینه مطالعه و جست و جو کردند همچنین همکاران در استان‌ها با این افراد برای تهیه کیسه گلدانی و ... همکاری می‌کنند.

وی تأکید کرد: در ایران به دور از هرگونه تفکر سیاسی به این نهالکاری و فعالیت مشترک نیاز داریم چراکه وقتی مردم خودشان نهال می‌کارند، از آن بهتر محافظت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.